Politika az üzletben
– politikamentesen

A vállalkozások már nem csak a piaci kockázatnak vannak kitéve, hanem meg kell küzdeniük:

  • a szabályozások folyamatos változásával,

 

  • az államok szerepfelfogásának megváltozásával,

 

  • a közösségi média nyújtotta lehetőségekkel és kockázatokkal

 

Röviden: a politikai kockázatokkal.

Kelet-Európában még óvatosan emlegetik ezt a szókapcsolatot, ugyanakkor tőlünk nyugatabbra ez már elfogadott, mért és kezelt kihívás.

Kialakult módszertannal rendelkeznek, hogy

 

  • milyen eszközökkel lehet a kormányzati intézkedéseket folyamatosan nyomon követni és értékelni,

 

  • a vállalat üzeneteit átlátható módon, szakmai indokok mentén továbbítani a döntéshozók és a közvélemény felé.

Az elmúlt évtizedekben mi ezzel foglalkoztunk itthon és Brüsszelben, a közigazgatásban és az üzleti világban. Erre a tapasztalatra, és az évtizedek alatt felépített hitelességünkre építünk.

A célunk: hogy segítsük megfogalmazni és továbbítani a vállalatok/érdekképviseletek üzeneteit, hogy a kockázatok lehetőségekké változzanak.

Mit kínálunk?

Európai uniós kapcsolatok:

 

figyelemmel kísérjük, elemezzük és a vállalati döntéshozók számára heti/havi rendszerességű összefoglalókban értelmezzük az ágazatukra vonatkozó uniós jogszabálytervezeteket, illetve kereskedelmi megállapodásokat.

Kormányzati kapcsolatok:

 

a vállalat etikai elveit betartva, hosszútávra szóló, átlátható kapcsolatokat alakítunk ki a döntéshozók (magyar, illetve európai uniós) és a vállalat között.

Szabályozási kérdések:

 

folyamatosan nyomon követjük az adott ágazatot/vállalatot érintő európai uniós, illetve hazai jogszabályok változását és ehhez kapcsolódó stratégiát fogalmazunk meg az ügyfeleink számára.

A kockázatok és lehetőségek felmérése:

 

a vállalat döntéseit meghatározó politikai, a szabályozási, a közösségi média környezet felmérése, annak változásainak nyomon követése.