Rólunk
A változások:
lehetőségek

A múltra építkezünk és alkalmazkodunk a változó környezethez. Az Agrinát közvetlen az uniós csatlakozásunkat megelőzően édesapám két társával közösen alapította. Akkor még elsősorban export-import volt a fókuszban. Sok tapasztalatot, hosszú távú partnereket szereztek a szárnyukat bontogató országokban, a Balkánon és a kelet-európai piacokon.

 

Most a következő generáció vette át a stafétabotot, és átkerült a hangsúly a kereskedésről a tanácsadásra.

Úgy látjuk, hogy a technológiai a gazdasági és politikai környezet változásával újabb kihívásokkal kell a piaci szereplőknek szembenézniük. Az üzleti világtól magukat távol tartó szereplők, az üzleti környezet – közvetett/közvetlen módon – az üzleti döntések alakítójává váltak.

 

Abban segítünk, hogy az üzleti szereplők ebben az folyamatosan változó világban jól eligazodjanak, és a kockázatokat lehetőségekké alakítsák át.

Miért mi?

Aki ebben a régióban él, azt a történelem arra tanította, hogy folyamatosan alkalmazkodjon a változásokhoz.

 

A régiónk nyugati és a keleti kultúrák határán helyezkedik el. Több szempontból a Nyugathoz tartozik, illetve szeretne tartozni, azonban számos gyökere kelethez köti. Ha tisztán az egyik vagy a másik világban bevett megközelítéseket alkalmazzuk akkor az értetlenséget okoz és eredménytelenséghez vezet. Ugyanakkor, ha meglátja egy vállalat – ahogy ezt néhányan már felfedezték – a sajátos helyzetünkből fakadó lehetőségeket akkor sikereket tud elérni.

Mi bizonyítottan ismerjük, értjük, és jól tájékozódunk ebben a világban és az uniós intézmények között egyaránt.

 

Valljuk, hogy nem az az igazán fontos, hogy kiket ismerünk, hanem hogy kik és hogyan ismernek bennünket. Nagyon hosszú idő felépíteni egy hiteles képet, viszont nagyon gyorsan szét lehet azt rombolni. Éppen ezért számunkra természetes és elsődleges, hogy miközben az ügyfeleink érdekében, velük szorosan együttműködve eljárunk: folyamatosan szem előtt tartjuk a hitelességüket. A hitelesség az alapja, hogy hosszútávon eredményesen segítsük az ügyfeleinket céljai elérésében. A hitelesség biztosítja, hogy a politikai változásoktól függetlenül, nyújtunk szakmai segítséget az ügyfeleinknek.

Közigazgatási tapasztalattal a vállalatokért

 

Az Agrina szakemberei elsősorban a közigazgatásból érkeznek. Jellemzően több éves, évtizedes közigazgatási gyakorlattal rendelkező szakemberek. Ismerik a magyar, az uniós szabályozást és szabályozókat, illetve egyes harmadik országokat, mint piacokat és tudják, hogy találják meg a potenciális kereskedelmi partnereket, befektetőket.

Akikkel együtt dolgozunk:

  • A közös agrárpolitikával, az FMCG szektorral legalább 5 és 20 éve foglalkozó szakértőkkel
  • Az uniós és WTO kereskedelempolitikájával legalább 10 és 20 éve foglalkozó szakértőkkel
  • A szellemi tulajdonjoggal 20 éve foglalkozó szakértővel
  • A belső piaccal 20 éve foglalkozó szakértővel
  • A pénzügyi szabályozással legalább 20 éve foglalkozó szakértőkkel
  • Médiában dolgozó kollégákkal
  • NGO-kal dolgozó kollégákkal
  • Nemzetközi és régiós tanácsadó irodákkal

Etikai elvek

A public policy professzionális gyakorlása elképzelhetetlen etikai elvek nélkül. Tekintettel arra, hogy a feladatunk a politikai döntéshozók, a vállalatok és a fogyasztók közötti kommunikációban az üzenetek hatékony és átlátható megfogalmazása és hatékony érvényesítése, ezért különösen fontos, hogy a munkánkat a társadalmi és szakmai normák szem előtt tartása mellett végezzük. 

Főbb elveink:

Jogszerűség:

 

A munkánkat a korrupció ellenes jogszabályokkal összhangban végezzük. Elutasítjuk a korrupció, a vesztegetés bármely közvetlen vagy közvetett formáját.

Professzionalizmus:

 

A tanácsaink mindig objektívek és tényeken alapulnak. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a tanácsaink minden esetben elfogulatlanok legyenek és tükrözzenek minden, a megbízónk számára releváns szempontot. Folyamatosan fejlődünk és fejlesztjük magunkat, hogy a megbízóink számára a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.

Átláthatóság:

 

Mind az ügyfeleinkkel, mind a döntéshozókkal folytatott egyeztetéseink során átláthatóak vagyunk. Nyíltan kommunikálunk az ügyfeleinkkel. A ránk bízott információkat bizalmasan kezeljük. A megbízás kereteit betartjuk. Mindig jelezzük a kormányzati tisztviselők felé, ha megbízás keretében egyeztetünk velük.